5 november 2014 Krönika

Niclas Andersson, regionchef på AffärsConcept Region Väst, har ordet

Hur ofta hör man inte detta..?
Jag minns ett samtal där den – som det lät- olyckligt utsedde enhetschefen inledde med att
- Ja, vi vill inte upphandla men tydligen måste vi det...
Nu slutade detta lyckligt med en nöjd och lite lätt förvånad kund; de fick precis vad de ville ha och till ett lägre pris än de hade vågat budgetera.

Många tror att det är lättare inom privat sektor och att den så kallade friheten med automatik ger bra affärer. Min erfarenhet av inköpsarbete på privata sidan, både från internationella företag och större familjeföretag, är att det handlar om planering och kravställning lika mycket där som inom verksamheter vars upphandling regleras av LOU.

Den bästa förutsättningen för en bra affär är tid och kunskap.

En annan förutfattad mening om offentlig upphandling är att man inte kan göra något när anbuden väl har kommit in, då är det bara att gilla läget och ta det man får. Man får vackert skriva kontrakt och hålla tummarna...

Förvisso, att ändra och justera villkor kan man inte göra hur som helst och visst är det så att man inte alltid får "favoriten". Men här kan vi hjälpa till med vår breda erfarenhet av upphandling av t ex tekniska konsulter och entreprenader och vara en hjälp i att balansera krav och ge styrmedel som är användbara under genomförandet av en entreprenad eller under ett ramavtal som löper över flera år.

Västra Götalandsregionen med alla sina kommuner är en region som växer, bygger, gräver och renoverar. Där kan och vill vi på AffärsConcept Region Väst vara en självklar partner i upphandlingsfrågor!

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar