Lokal närvaro med en nationell kompetensstyrka

AffärsConcept, som är SKL Kommentus konsultverksamhet har både kapacitet och bred kompetens inom professionell upphandling. Vi finns inte bara i huvudstaden utan har även två regionala kontor i landet. Kontor som bidrar till en lokal närvaro som många kunder uppskattar.

De lokala kontoren är mindre men har samma utbud av tjänster som huvudkontoret i Stockholm. Våra erfarna konsulter stödjer dig som kund med att genomföra både stora och små upphandlingar på bästa sätt för att nå den bästa affären.

Vi finns nära kunden

De regionala kontoren finns i Malmö och i Göteborg. Malmökontoret, Region Syd, har ett upptagningsområde som sträcker sig mellan Kalmar och Halmstad och söder ut. Upptagningsområdet för Region Väst, Göteborgskontoret, sträcker sig över hela Västra Götaland och delar av Halland.

- En fördel med att vi finns lokalt är att vi kan sätta kundens behov i ett sammanhang. Vi känner väl till regionens orter och vi har ett brett kontaktnät med kommuner och lokala företag, säger Niclas Andersson som är Regionchef i Region Väst.

Maria de la Motte, som är Regionchef i Region Syd håller med Niclas. De personliga mötena och vår kännedom om lokala förhållanden är något som uppskattas av våra kunder menar hon.

Över gränserna

En styrka i företaget är att vi arbetar över gränserna. Oavsett kontor som får ett uppdrag, så har alla kunder tillgång till företagets nationella kompetens, kapacitet och utbud av tjänster.

- Vi är än så länge relativt få medarbetare i Region Väst, men det är tryggt att vi har extra kapacitet och kunskap i våra kollegor i Stockholm och Malmö. Det gör att vi kan växa kontrollerat och ändå klara av en tillfällig ökning av efterfrågan, säger Niclas Andersson.

Nöjda kunder regionalt

Christer Carlsson, som är projektledare på den tekniska förvaltningen i Lomma, anlitade Region Syd för att upphandla tekniska konsulter till kommunen. För Christer var det viktigt att få fram de bästa konsulterna till rätt pris och skapa kontroll på ersättningarna till konsulterna vid respektive avrop. För att få fram en rättvis och tydlig bild av konsulterna fick han hjälp av Region Syd med att ställa de rätta kraven vid sin upphandling.

- Vi är mycket nöjda med den hjälp vi fick. AffärsConcept kan också detta med entreprenadjuridik, vilket är ett svårt område, säger Christer Carlsson.

En annan nöjd kund är Marcus Karlsson som är fastighetsansvarig på vårdbolaget Gryning i Göteborgs stad. Gryning anlitade Region Väst dels för att få hjälp med en upphandling och dels för att komma igång med sitt upphandlingsarbete i företaget.

- Den personliga kontakten var grymt bra. Den konsult vi jobbade med var engagerad, såg våra problem och stöttade oss i det vi behövde. Ett professionellt bemötande som jag tycker är en viktig komponent för att vi skulle lyckas, säger Marcus Karlsson.

Vårt utbud av tjänster är lika för alla kunder, vi jobbar nationellt, men för en syd- eller västkund är det fantastisk bra att AffärsConcept finns lokalt, menar både Niclas Andersson och Maria de la Motte.