29 juni 2015 Hållbarhet

Kommuner och landsting når regeringsmål 100 år försent

I samband med att Miljöfordon Syd tillsamans med Bisnode presenterar resultatet av "Miljödiagnos 2015" slår man fast att regeringens mål om fossilt bränsleoberoende nås först 2130.

I den årliga utvärderingen av kommunernas och landstingens fordonsflottor slår man denna gång fast att det regeringsmål som satts upp nås hela 100 år försent om utvecklingen fortsätter i nuvarande takt.

Högt ställda miljömål i Fordon 2014-2

I vårt senaste ramavtal för fordon, Fordon 2014-2, har vi ställt miljökrav som talar emot att vi ska behöva vänta hela 100 år på att uppnå regeringens mål.
Våra krav innebär att alla fordon som ingår i ramavtalet uppfyller kriterierna i Miljöbilsdefinitionen 2013. Läs gärna mer om vårt avtal här.

Mer om Miljöfordonsdiagnosen

Miljöfordonsdiagnos genomförs årligen med stöd från Energimyndigheten, Trafikverket och SKL och ger kommuner och landsting möjlighet att följa vilken status aktuell fordonsflotta har. Informationen är också anpassat efter den inrapportering som görs till Energimyndigheten. Läs mer om konceptet via länken här ovan.

Läs hela pressmeddelandet från Miljöfordon Sys och Bisnode här intill.

Tipsa en vän

Kommentarer (1)

Björn Isaksson

1. Skrivet den 21 augusti 2015 kl. 10.38

Det förutsätter också att teknikutvecklingen och infrastrukturutvecklingen avstannar för att den dystra profetian ska uppfyllas.
Inköpen av elbilar kommer att öka i takt med att fordonens räckvidd och samhällets infrastruktur blir mer anpassad för eldrivna fordon.

Skriv en kommentar