1 september 2014

Krönika från SKI-Nytt

Bäste läsare,

Så lämnar vi snart sommaren bakom oss för den här gången. De soliga och lata dagarna ersätt med höstrusk, mejl och deadlines. Underbart, det är säsongsskiftena som gör att livshjulet snurrar brukar man säga...

Vi rivstartar terminen med ett 15-tal beställardagar för inköpare och beställare. Blickandes bakåt kan vi konstatera att idén om att samla inköpare och beställare för att avlasta upphandlingsavdelningen med information, råd och stöd mottagits positivt av både upphandlare och beställare. Målet är fortsatt att vi tillsammans ska öka kunskapen om de varor/tjänster som omfattas av ramavtalen och samtidigt förbättra avtalstroheten.

Nytt i SKI Nytt
Vi får ofta frågor om vad som händer inom andra delar av SKL Kommentus och det händer en hel del för att uttrycka sig försiktigt. Vi kommer fortsatt ta med information om aktuella händer inom hela SKL Kommentus i vårt nyhetsbrev och hoppas att du som läsare uppskattar det. Vi vill ge dig en aktuell och samlad bild av våra erbjudanden och aktiviteter inom SKL Kommentus i ett och samma nyhetsbrev.

AffärsConcept tillhandahåller det mesta av kvalificerad upphandlingshjälp som kommuner, landsting och statliga myndigheter behöver. Här utvecklar vi våra upphandlingsjuridiska tjänster med ”praktisk upphandlingsjuridik” som ska ligga i gränslandet mellan advokatbyråstöd och upphandlingshjälp. Ett extra populärt område hos AffärsConcept är utbildning. Just nu med överfulla lokaler som innebär att vissa kurser måste dubbleras. Se längre ned i nyhetsbrevet om vår populära utbildningsserie Concept.

Inom mediatjänster utvecklar vi fortfarande nya analoga blanketter (ops… i en tid där det mesta sköts digitalt). Efterfrågan är stor och vi tillmötesgår de flesta önskemål som kommer från våra kunder. Här finns också en omfattande bokproduktion inom samhällskunskap, lagstiftning och juridik. Aktuellt just nu är lanseringen av ”Modet att styra”, en idébok för ledarskap i skolan. Läs mer om just den boken längre ned i SKI-Nytt.

Kräftor, surströmming, hummer, rattmuff och galonbyxor… visst har även hösten sin charm?

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar