21 november 2014 Pressmeddelande

Leverantörsavtal inom Trygghetslarm hävs om inte rättelse görs

SKL Kommentus Inköpscentral (SKI) har meddelat Tunstall AB att man inom 30 dagar ska ha genomfört total rättelse i sina leveranser enligt gällande ramavtal.

Sker inte detta är avtalet hävt per den 17 december 2014. SKI har vidare meddelat Tunstall att de inte kommer i fråga vad gäller den förlängning av ramavtalet som påbörjas den 25 februari 2015.

-Detta är drastiska åtgärder, men Tunstall har inte gett oss något val, säger Thomas Idermark, VD på SKI.

Bakgrunden är att Tunstall likt övriga leverantörer i upphandlingen av ny digital teknik för Trygghetslarm utlovat och intygat att man uppfyller alla de krav som ramavtalet krävde. Efter många klagomål från kommunerna och ett antal kontroller utförda av Myndigheten för delaktighet och SKI gemensamt, stod det klart att Tunstall vare sig tidigare eller nu uppfyller kraven.

-Vi förutsätter att total rättelse nu görs, annars hävs avtalet. I vilket fall som helst förlänger vi inte samarbetet med Tunstall. Tryggheten för de äldre kan vi aldrig kompromissa med, avslutar Thomas Idermark.

Tipsa en vän

Kommentarer (4)

Conny Callin

1. Skrivet den 14 januari 2015 kl. 17.06

Arbetet fortgår förfullt och vi kommer så snart MFD är klarar att informera om status och vilka åtgärder vi avser att vidta. Slå gärna en signal om du vill diskutera din kommuns situation specifikt. Du når mig på 070-5363814.

Lars-Olof Lindblad

2. Skrivet den 14 januari 2015 kl. 15.24

Tack för svar, men jag behöver veta när detta blir klart! Detta så att vi kan börja agera på hemmaplan.

Conny Callin

3. Skrivet den 13 januari 2015 kl. 12.45

Efter de 30 dagarna påbörjade vi tillsammans med Myndigheten för delaktighet kontrollen av de leveranser som Tunstall genomfört. Detta arbete är inte avslutat.

Lars-Olof Lindblad

4. Skrivet den 13 januari 2015 kl. 11.39

Hur går det med detta avtal och Tunstall?
De 30 dagarna har ju passerat och jag kan inte hitta någon information om att Tunstall uppfyllt villkoren. Intresserad av svar, så vi vet vilka förutsättningar vi har att anskaffa digital trygghetslarmkedja.

Skriv en kommentar