26 augusti 2014 Upphandling | Ramavtal

Nu blir det enklare att möblera skolor och kontor!

SKI har tecknat nytt ramavtal (Möbler 2013) för möbler till förskolor, skolor
och kontor. Nu kan drygt 600 kommuner och landsting/regioner med bolag enkelt
möblera eller kompletteringsmöblera sina lokaler.

Upphandlingen har genomförts efter en nära dialog med över 200 upphandlare och beställare runtom i landet och ett stort antal leverantörer. Tuffa miljökrav, stor variation i utbud, hög krav på service från leverantörer till låga möbelkostnader har varit målsättningen för upphandlingen.

Värdet på ramavtalet är lågt uppskattat ca 400 mkr/år och är beräknat utifrån de 70-tal kommuner och landsting som avropat möbler på SKI:s tidigare möbelavtal.

- Vi är mycket nöjda över att våra kunder nu får ett enkelt och bra ramavtal som kan motsvara de flesta behoven inom viktiga möbelområden. Värdet på ramavtalet är betydande och vi har fått många positiva kommentarer från våra leverantörer, säger ansvarig projektledare Peo Bengtsson.

Arbetet med att ta fram utvärderingskraven har gjorts i dialog med ett stort antal leverantörer, Trä- och Möbelföretagen (TMF) och Miljöstyrningsrådet. Uppfyllda krav gör möblerna säkra och hållbara att använda i våra offentliga miljöer.

Kompletteringar av befintliga möbelprogram kan göras direkt hos ramavtalsleverantörerna upp till 300 tkr och därefter genom förnyad konkurrensutsättning.

- Tack vare en förtroendefull dialog med bransch och leverantörer har vi nu på kort tid fått fram ett möbelavtal som gör det enklare för både kunder och leverantörer att möblera skolor och arbetsplatser. Ännu ett bevis på att praktisk dialog ger bättre affärer, säger marknadschef Conny Callin.

Läs mer om Möbler 2013.

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar